+31(0)23 531 94 85
Zoek meer

Nieuws

Ruim 60% van de woningen in Haarlem voor of boven vraagprijs verkocht

Geplaatst op augustus 31, 2017 door Katja Verheul in Haarlem, Makelaar, Woningmarkt algemeen, Woningmarkt Haarlem
Augustus 2017: Ruim een kwart van de in het 2e kwartaal verkochte woningen in Nederland is voor of boven de vraagprijs verkocht. In combinatie met de sneller stijgende prijzen en de toename in het aantal woningverkopen, kan dit wijzen op oververhitting van de woningmarkt.
Ontwikkeling overbiedingen
Calcasa, een bedrijf dat zich richt op geautomatiseerde waardering en statistische analyse van onroerend goed voor hypotheek- en vastgoedorganisaties, concludeert dit dinsdag op basis van eigen onderzoek.

Vergeleken met de vorige piek op de woningmarkt rond 2007-2008 wordt opvallend vaker een bedrag op of boven de vraagprijs geboden.

In het tweede kwartaal van 2017 zijn bij 28% van de transacties woningen voor of boven de vraagprijs verkocht. Voor de kredietcrisis, tijdens de vorige piek in 2007-2008, lag dit aandeel met 9% een stuk lager.

Waar tien jaar geleden vooral in Amsterdam en Utrecht woningen voor of boven de vraagprijs zijn verkocht, zijn overbiedingen in het tweede kwartaal van dit jaar veel wijder verspreid. Naast Amsterdam (79%) en Utrecht (65%), is dit ook voor meer dan de helft van de transacties het geval in steden als Groningen (64%), Haarlem (63%), Amstelveen (62%) en Almere (62%).

Dit geldt ook voor de gemeenten Zaanstad (58%), Amersfoort (52%) en Leiden (51%).

Bron: NU.nl

LAM ERA makelaars: “In Haarlem zien we al langer dat de prijzen aan het stijgen zijn. De prijzen lopen op en de snelheid waarmee huizen worden verkocht neemt toe. Doordat er in sommige segmenten sprake is van krapte op de markt biedt dit kansen voor verkopers. Voor kopers is het van belang om zich niet ‘gek’ te laten maken door de hectiek op de woningmarkt. De hulp van een aankoopmakelaar is hierbij eigenlijk onmisbaar.”


0 comments

Berichten gesloten