+31(0)23 531 94 85
Zoek meer

Nieuws

Haarlemse woningmarkt één van de meest dynamische in het land

Geplaatst op oktober 20, 2015 door Katja Verheul in Haarlem, Makelaar

20-10-2015: Na een uitstekend eerste halfjaar heeft ook het 3e kwartaal van 2015 verrassend veel transacties opgeleverd. Landelijk werden er 27% meer woningen verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Verkocht

Regio Zuid-Kennmerland
Deze regio noteerde dit kwartaal .007 woningtransacties, 24% meer dan een jaar terug. Opvallend is dat het aantal verkochte tussen- en hoekwoningen veel sneller stijgt dan andere typen; landelijk stijgen de verkoopaantallen van deze woningtypen juist het minst hard. Prijzen stijgen fors met 7,9% in een jaar tijd terwijl woningen gemiddeld tussen de 40 dagen voor tussenwoningen en 150 dagen voor vrijstaande woningen worden verkocht.

Krapte op de markt
Aanbod daalt in deze regio razendsnel en ligt met 2.039 panden, waarvan de helft een appartement is, nu ruim 31% lager dan vorig jaar; landelijk is dat nog geen 13% lager. Voor tussen- en hoekwoningen is inmiddels sprake van schaarste. Een logisch gevolg is dat de vraagprijzen weer aan het stijgen zijn.

Makelaar
Als LAM ERA makelaars kennen wij de woningmarkt in Haarlem en omgeving goed en weten dus welke kansen er zijn voor u als koper en/of verkoper van een woning in deze regio. Als onderdeel van een groot netwerk van ERA-kantoren hebben wij vaak al zicht op een koper voor uw woning voordat deze op de markt verschijnt. Bent u op zoek naar een woning, dan kunnen wij deze gericht voor u zoeken en snel handelen op het moment dat het nodig is.

Bron cijfers: NVM


0 comments

Berichten gesloten