+31(0)23 531 94 85
Zoek meer

Verkopen bij echtscheiding, overlijden of schulden

Verkopen bij echtscheiding

Wanneer de relatie tussen u en uw partner niet goed meer is en/of deze verbroken dreigt te worden, ontstaan er heel veel vragen. U heeft in korte tijd veel informatie nodig. Veel van deze informatie is alleen al nodig om voor uzelf de zaken op een rijtje te krijgen, alvorens er beslissingen worden genomen.

Eén van de dingen waar informatie over nodig is, is de vraag of de woning verkocht moet worden, of dat wellicht 1 van de partners er kan blijven wonen. U kunt dan vaak het beste de volgende stappen ondernemen:

  1. Het uitnodigen van een makelaar voor een Vrijblijvende Waardebepaling. Deze eerste stap geeft inzicht in de huidige waarde van de woning. Dit vormt de basis voor het financiële plaatje.
  2. Een afspraak maken bij de financieel adviseur. Op basis van de waarde van de woning en inkomens- en alimentatiegegevens kan hij/zij bepalen of het overnemen van de woning voor één van beiden haalbaar is.

Hierna volgen 2 mogelijkheden

  1. De woning moet verkocht worden en u heeft een VERKOOPMAKELAAR nodig
  2. De woning wordt door één van de partners overgenomen en u heeft een TAXATIERAPPORT nodig.

De makelaar die in eerste instantie bij u is geweest, kan beide verzorgen. U heeft hem al ontmoet, hij is op de hoogte van uw situatie en kan u uitstekend verder helpen. Het begeleiden van mensen tijdens een echtscheiding is ons dagelijks werk en we weten tegen welke zaken u zoal aanloopt. We bieden uiteraard op zakelijk vlak het beste advies, maar ook een empathie en een luisterend oor.

U moet ergens beginnen. Voor een eerste oriënterend gesprek bent u bij ons aan het goede adres.