+31(0)23 531 94 85
Zoek meer

Tips van de makelaar

Hieronder enkele tips voor het kopen of verkopen van een huis.

Het nut van een aankoopmakelaar. Ronald Bruschke legt het uit.
De rol van een aankoopmakelaar is niet te onderschatten en kan u veel geld opleveren cq. veel geld besparen. Ronald van ons kantoor legt u graag de toegevoegde waarde uit. Bekijk onderstaande video.

Frank van Gellekom over de ontwikkelingen op de woningmarkt
De woningmarkt is in beweging. Frank van Gellekom, tevens voorzitter van NVM Haarlem, deelt de laatste ontwikkelingen. Bekijk onderstaande video.

Loop voor een bezichtiging door de buurt
De omgeving van uw mogelijk nieuwe huis bepaalt voor een deel uw woongenot. Bekijk de omgeving daarom goed en maak eventueel een praatje met toekomstige buurtgenoten. Dit geeft een goed beeld van de sfeer in de buurt en zorgt ervoor dat een huis ook een thuis wordt.

Noteer voor een bezichtiging wat u echt belangrijk vindt aan een huis
Door een lijstje te hebben vergeet u geen zaken en kunt u achteraf de plus- en minpunten van een huis makkelijk benoemen.

Wel of geen bouwkundige keuring?
Uiteraard zullen wij als aankopend makelaar u ook adviseren over de noodzaak om een huis al dan niet bouwkundig te laten keuren. Koopt u een woning zonder aankoopmakelaar dan kan een bouwkundig onderzoek extra zekerheid bieden.

Als verkoper van een oudere woning kunt u de woning voor verkoop ook laten keuren en het rapport als ‘service’ aanbieden aan potentiële kopers. Dit kan eventuele twijfels over het kopen van uw huis wegnemen.

Verkopers: maak gebruik van verkoopstyling
In de huidige markt waarin kopers veel keuze hebben, kan verkoopstyling het verschil maken tussen het wel of niet verkopen van uw huis. Een verkoopstyliste kijkt vanuit het perspectief van een koper naar uw huis en zorgt ervoor dat dit aansluit bij de behoefte van een potentiële koper. Verkoopstyling bieden wij aan in onze dienstverlening en gezien de goede ervaringen adviseren wij u hiervan gebruik te maken.