+31(0)23 531 94 85
Zoek meer

Nieuws

Huizenmarkt in Amsterdam raakt oververhit, Haarlem volgt.

Geplaatst op mei 6, 2015 door Katja Verheul in Haarlem, Uncategorized, Woningmarkt algemeen, Woningmarkt Haarlem

VerkochtDoor de oververhitte Amsterdamse huizenmarkt wordt momenteel één op de vijf woningen voor gemiddeld 10.000 euro boven de vraagprijs gekocht.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) heeft uitgevoerd.

Nog hoger

In bepaalde delen van de stad liggen de cijfers nog hoger. „In de Pijp en de Kinkerbuurt wordt in bijna de helft van de gevallen overboden terwijl dat in Geuzenveld in Nieuw-West amper of niet gebeurt. Samen komt het gemiddeld op 10.000 euro uit”, stelt Sven Heinen, voorzitter van de MVA.

Bij een gemiddelde prijs van een appartement in Amsterdam, €238.000, is dat dus een extra winst van bijna vijf procent. Grofweg gezegd wordt vooral binnen de ring overboden, gemiddeld in één op de drie gevallen. De grote vraag en het verminderde aanbod drijft de prijs omhoog.

IJ

„Noord valt daar dan weer niet onder. Door het IJ is dat stadsdeel toch een barrière voor veel mensen, al denk ik dat de Noord/Zuidlijn een hoop verbetering zal geven wat betreft huizenprijzen in Noord.”

„Het bieden boven de vraagprijs gebeurt vooral in stadsdeel Zuid, Westerpark in West, delen van Watergraafsmeer en het KNSM-eiland in Oost. En natuurlijk het Centrum, dat sowieso vrij ongevoelig is voor de crisis”, vertelt Heinen.

Opmerkelijke uitschieters zijn de voormalige vogelaarwijken als de Indische buurt en Bos en Lommer. „Vijf jaar geleden wilde daar niemand wonen, nu dus wel. Die buurten zijn echt herondekt”, aldus Heinen.

Stijging van 10%

Vorig jaar stegen de huizenprijzen in Amsterdam met 10 procent (landelijk is het 3 procent). Momenteel wordt er gemiddeld €3381 per vierkante meter voor een woning betaald.

Uitschieter naar boven is het Centrum met een vierkante meterprijs van €4643. Aen aan de onderkant bungelt Zuidoost met €1736.

Bron: Telegraaf.nl

LAM ERA makelaars:
Ook in Haarlem zien we dat de huizenmarkt sterk aan het verbeteren is en worden er regelmatig huizen boven de vraagprijs verkocht. Daarnaast neemt de tijd dat een huis te koop staat sterk af. Een duidelijk teken van herstel.


0 comments

Berichten gesloten